Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag har en ny favoritgenre.


Denna sång bevarades i 3 400 år på en lertavla.

Detta musikaliska fragment som kallas Hurrian Hymn är från 1400-talet f.Kr. och upptäcktes 1950 i Ras Shamra - Syrien, en hamnstad som under antiken hette Ugarit.

 

När du lyssnar på den här musiken känner du att din själ har gett sig ut på en fascinerande resa genom tiden; du kommer att bli bländad av dessa anteckningar som icke-verbalt berättar om människors liv för tusentals år sedan. Mot slutet förväxlas melodin också med samtida ljud, vilket visar att musiken verkligen inte tycks ha någon ålder.

 

Denna sång bevarades i 3 400 år på en lertavla och trycktes med kilskrift. Kilskrift är bland de tidigaste formerna av skriftligt uttryck i världen. Kilskrift uppfanns troligen för cirka 5 000 år sedan och består av spikformade fördjupningar nedgrävda i sten eller tryckta på lertavlor.

Hurrian hymnen är den äldsta sången som hittills upptäckts, i hela mänsklighetens historia. Denna harpa föreställning tillhör Michael Levy: https://www.youtube.com/watch?v=QpxN2VXPMLc&t=4s

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 84 gånger
Publicerad 2023-07-24 13:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP