Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Satir för Keruber


Målarens hjärta

Förtalets gåva har du förärats med

Att hinna före andra med en bedömning

Dina fördomar lyser igenom skenet

Av att vara fördomsfri sedan ungdomen

När du blivit äldre har annat tagit över

Det är stora tankar du söker i böcker

Med penseldrag av karaktär försöker du

Hitta kärnan i vad som kan vara sant

Och du har inte gett upp ännu

Men med åldern resignerat något

Elden i dig brinner inte lika självklart längre

Ditt lilla hjärta önskar att finna medkänsla

Med dina brister och fel du lägger märke till

I förlåtelse och sedan försoning tar du parti

För det lilla i tillvaron som du funnit så väl

För länge sedan kom du på vad du ville

Med ditt som pockar på i längtan efter sanning

Nu när din ålder går mot höst har du inte

Slutat att strida för dina ideal och åsikter

De som du tror är heliga och oemotsägliga

Tids nog kommer du glömma de ord

Som sårade dig en gång i tiden när du var ung

 

Taleptox Skrev

Den 20230726

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 87 gånger
Publicerad 2023-07-26 07:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP