Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Klassåterträff på havet

Visst var vi unga då
Klättrade i relingen
Slängde oss mot ljuset
Vinden lekte i håret
Solen och havet glittrade ikapp
Farten från båten hyllade oss som forsande skum
Men det gällde att kryssa mellan grynnor och djup

Visst var vi unga då
Sanningen konsekvensen
Ryska posten
Prövade famnen pussen kyssen
Du får vara med
Du du du men inte du
Inte jag

Visst var vi unga då
Båten var av järn
Långt under havsytan
vaggade lastbilar i takt
Det blåste upp
Korridorerna lutade och knirrande
Vi litade på bogvisiret
Och kaptenen

Visst var vi unga då
Lappar från hand till hand
Tuggummi under bänklocket
Vatten i stövlarna
Skratt skratt ångest
Dunk dunk på soldäck
Dunk dunk i huvud och mage

Visst klarade vi oss
Nu närmar vi oss varandra
Så välkänt okänt
Igenkänning lekar
Dunk dunk
Fast bara på skoj
Visst kommer du ihåg

Visst är vi unga nu
Klättrar i relingen
Prövar famnar
Solen och havet glittrar
Det blåser upp
Vi kryssar mellan grynnor och djup
Litar på kaptenen
Och bogvisiret

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 61 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2023-07-27 05:00



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Minnena, de gemensamma, liven som förflutit. Bogvisiret, ska det hålla?
2023-07-27

    Lena Söderkvist VIP
Kommer ihåg många semesterresor på 60-talet, då var det precis så där det kändes.
2023-07-27

  stormengudrun VIP
Följer med i din berättelse - igenkänning fast inte (för mig på havet) Men BOGVISIRET! är viktigt att det håller:-)
2023-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP