Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Satir för Keruber


En julikväll 2023

Arga och kravfulla människor

Går parad genom staden

I protest mot senaste besluten

Och för att rädda miljön!

Så småningom har de glömt sitt kall

Deras höga förväntningar på andra

Har de inte på sig själva!

På radion skvalar populär musiken

Varvat med intressanta samtal

Varje dag ter sig likadan för en kvinna

Som tycker att män ska bearbetas

För denna ständiga upprepning!

Och att det är inget nytt under solen

Ja, ur hennes synvinkel, ja!?

Ingen dag är den andra lik

När det sker ständiga förändringar!

Hon byter namn flera gånger i veckan

Inkognito surfar hon webben

Och gömmer sitt riktiga jag

Vad är mitt riktiga jag undrar hon?

En läkare får tag i hennes ärende

Hon anser att hon är sjuk och

Behöver psykologisk behandling

Vad ska hon göra när en läkare

Anser att hon är sjuk?

W.H. Auden läste aldrig denna dikt

Trots det är det med viss förhoppning

Det kan bli bättre ändå!

Så småningom kommer det att

vara annorlunda med detta scenario

Då har du glömt att du läste

En dikt en julikväll 2023

 

Taleptox Skrev

Den 20230727

<+>

Dikt tillägnad W.H. Auden (1907-1973)




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 51 gånger
Publicerad 2023-07-27 18:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP