Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Satir för Keruber


Oliktänkandets esprit

”Människor tänker så olika” sa en man

När jag pratade om främlingsskap

Och fientlighet från en människa

Som kan leda till trasiga relationer

Och sårade själar över en längre tid

Om det inte finns plats för förlåtelse

Och ömsesidig försoning ?

Kan du umgås med en annan människa

Som tänker annorlunda?

Utan att söka dig själv i denne?

Utan att ta avstånd från dig själv?

Eller söker du dig själv i andra

För att jämföra och se om det finns

Något en gnutta av dig i en annan människa?

Vad söker du för ideal i andra

Som har relevans för en bibehållen relation?

Igenkänning kan vara renande

Men också leda till medlidande

Tids nog har du via livserfarenhet och

Ökad ålder kommit på hur du vill ha det

 

Taleptox Skrev

Den 20230728

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 53 gånger
Publicerad 2023-07-28 10:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP