Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Satir för Keruber


Något att tro på

Saker och ting har förändrats mot förr

Så har också jag gjort

Man får nästan inte ha något att tro på

Numera Ja!

När nästan vad som helst

Kan ifrågasättas under paraplyet

Rättigheter, Skyldigheter och Yttrandefrihet!

En man sa ”Jag ansvarar inte för din uppfattning

Det ansvarar du för själv” sa han

Då sa jag ”Jag har mitt eget att ansvara för,

Du har ditt !

Det är väl så vi gör i vårt land” sa jag

Ett långt liv i arbetarlandet

Fångad i en förväntningarnas dröm

Åren går långsamt som få

För att sedan bli pensionär

Och leva ett liv i frihet

Utan yrkeslivets tvång och plikt

Du åker och jobbar efter schema

Vecka ut och vecka in

Med fördomars makt vill du bestämma

För att försvara och skydda ditt

En kritiker är du född till

Men dina tolkningar av läsning

Är ändliga och aktuella

Vi som numera tror på annat

Är utsatta för konfrontationens makt

Och kan bli utsatta för

Provokationens ojämlika gissel!

 

Taleptox Skrev

Den 20230730

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 118 gånger
Publicerad 2023-07-30 10:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP