Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Skräckfilmen akta!

 

 

Den då barnet jag

Och

Den nuvarande barnet gamla jag

 

Är aldrig detsamma människa

 

En bild av mig är en skräckt barn

En bild av mig är en skräckt unge

En bild av mig är en skräckt förnedrat gammal  

 

En hel bild av mig är ett suddat liv!

 

Drömmar som inte fick vara med i resan

Tankar som förbjöds av samhället

Kärlek som inte fick plats i mitt hjärta

 

Ett tvång blandat jag!

 

Hårda vindar stormade livet mot mig

Mycket nekande av min existens fick jag leva med

Många förvirrade tider gångade mig

 

Och jag hade inget svar för varför är det så med mig?

 

Jag var ett barn som tvingat leva som en vuxen

Jag var en ung man som tvingat tänka som en gamling

Jag är gammalt och mitt minne är tvång raderat

 

Jag har förlorat kontroll över mitt liv

 

Ett ting i den svenska samhällets ögon är jag!

En torterad evig fånge hos demokratins bödel!

En människa som lever utan sin värdighet, identitet 

 

Jag som då hade ett värdigt liv i Irak och aldrig i Sverige!

Den sjuke jag utan värdighet

Den gamle jag slaktas jag av ensamheten!

 

Skräcken i mitt liv är en fakta aldrig hittat på!




Fri vers av Naji Yaaqoub VIP
Läst 64 gånger
Publicerad 2023-07-31 11:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Naji Yaaqoub VIP