Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Satir för Keruber


Attribut för igenkänning

Spänningen mellan främlingskap och igenkänning

Lyser igenom i en människas väsen

En man går över stock och sten på en myr

Han möter en kvinna som förundrat betraktar

Hans väsen i den mörka skymningen

Vilken kvinna tänker han!?

En sån förlegad en som han tänker hon!?

Hon tänker Det var väl ingenting att bry sig om

Vad ska han göra – hur ska han bete sig?

För att övervinna sitt främlingskap

Och bli igenkänd för sitt rätta jag?

Hur ska hon tycka och bete sig

För att bli behandlad som hon önskar??

Jämlikhet är ett sken som efterfrågas

Men för att uppnå det krävs det två

I ensamhet fyller vi frihetslängtan att uppnå

Men i tvåsamhet uppstår ofta konflikter

Med anspelning på främlingskap och igenkänning

Senare kommer anklagelser mot varandra

När något inte blev som de önskat och

Ömsesidiga Hot om anmälan

och klagomål avlöser varandra

De går till domstol mot varann

I en längtan efter att få till ett avslut

På en möjlig relation som gjordes omöjlig

 

Taleptox Skrev

Den 20230802

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 55 gånger
Publicerad 2023-08-02 08:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP