Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Satir för Keruber


Konstnärskapets esprit

Jag går tvärtemot strömmen

Det är allt annat än vad du längtar efter

Om natten I Drömmen

Om Du längtar efter en som är anpassningsbar?

I dina drömmar om natten

En sån där som du kallar vanlig karl

 

En man anklagade mig

För att bara ha gått min egen väg

Vad han menade undrar jag än idag så säg?

Han kanske ville väl visa mig sin makt

Att bedöma mig så onyanserat som möjligt är

Hans fördom har på mig satt sin melodiska takt

 

Jag har blivit fördomsfullt behandlad flera gånger

Vad jag nu gjort för att det blivit såhär?

Och detta trots att det sjungs så mycket vackra sånger

En del har förkärlek att komma med bedömningar

Det är ett tidens tecken att förtala konstnärskap

Som en sjukdom sprunget ur psykologiska strömningar

 

Taleptox Skrev

Den 20230802

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 80 gånger
Publicerad 2023-08-02 16:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP