Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Satir för Keruber


Förändringens enigma

Oh hon uppfattar mig lite som hon vill

Men med rättigheter står det minsann inte still

Om av skyldigheter dina fraser och ord anses vara

En sån sak är förlegad sa en kvinna det är bara

Om hon tycker att du upprepar dig?

Har hon ju gjort likadant själv och upprepat sig

Om hon tycker likadant imorgon som igår?

”Jag tycker likadant nu som förut” sa hon så det förslår

Saker och ting har förändrats idag mot förut

Om det På upprepning är numera så evinnerligt slut???

Det sker en ständig förändring mot förr

Med nyansering kliver man in i utvecklingens dörr

I skolan går man för att sig lära kunskaper, sans och vett

Men var lär man sig hur olika är, människors tänkesätt?

Av livets erfarenheter kan man sig mycket lära

Att det hjälper inte mot upprepning att högmodigt svära

Olyckligt kan det vara att försent i livet komma på

Hur annorlunda det var förr i världen när andra levde då

 

Taleptox Skrev

Den 20230806

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 77 gånger
Publicerad 2023-08-06 18:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP