Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek på recept

Hur många gånger kan ett hjärta delas?
Varje person jag älskar är ett stöd när jag behöver helas.

Att älska mer eller mindre finns inte i mitt sinne.
Men av alla jag älskar finns det två som kan förstå
Förstå allt inom mig som inte går att nå.

De ser mig när jag är glad och när jag är ledsen
När jag känner mig svag gör de min dag.

När jag är förblindad öppnar de mina ögon för livets spegel.
Livet är enkelt och okomplicerat från ett barns perspektiv.
Kanske är det så det bör vara, enkelheten blir min nya regel.

Vart kommer denna oändliga kärlek ifrån undrar jag.
Finns det ett hemligt recept på kärlek?
I så fall behöver varje individ en gryta som passar dennes smaklökar.
Kanske förbättras receptet genom åren och förändras genom generationerna.
Funderar utan svar, när solen går upp över denna dag.




Fri vers (Prosapoesi) av Känslan
Läst 111 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-06 23:18



Bookmark and Share


  Starkskör VIP
Fint och tänkvärt!
2023-12-16

  soligajag_1 VIP
Livets hårda gissel.
Kärlek är en svår nöt att knäcka, antingen hel eller fullt med hål av olika verktyg.

Ge mig styrka att förändra denna värld.

Din dikt ger mig mer frågor att grunna på.
2023-08-08

  Monika A Mirsch VIP
Inspirerande reflektioner - tack!
2023-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Känslan
Känslan