Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Varför är just du här?

En dag i naturen
Vild som vinden
Fri som djuren

Jag känner mig varm och sedd
Omfamnad av våtmarkens gyttja
Av stigen blir jag aldrig vilseledd

Ser marken vakna till liv igen efter en vinter så lång
Ser och hör fåglar i skimrande färger kraxa och sjunga sin sång

I naturen får jag vara som jag är
Jag går så långt som ben och fötter bär

Jag ser gräsanden på vattnet glida
Den vindstilla sjön molnen spegla

I naturen finns i tystnad ett samförstånd
Kloka regler som skrivits utan ord
Tänk om vi alla utan ord förstod

Vi människor vi bråkar ljudligt istället för att förenas genom mat och sång
Är det rätt?
När resten av jordens livscykler vet sina gränser, vet sin gång.

Tänk om vi mindre komplexa var
Slutade tänka på makt och styras av att ha

Om vi insåg att det vi ser är det vi får
Förändringar sker med eller utan kraft det bevisas varje höst och vår

Behövs ingen kamp, behövs inte krig
Lägg ner din yxa och ta nya kliv

Naturen finns där och accepterar,
den som skogens lagar respekterar

Vi lever och vi lär
Så länge benen oss bär
Fundera därför min vän
Varför är just du här?




Bunden vers (Rim) av Känslan
Läst 50 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2024-04-07 00:53



Bookmark and Share


  Starkskör VIP
Fint skrivet!
Mycket tänkvärt!
2024-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Känslan
Känslan