Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Satir för Keruber


Digitalt Sköldpaddsskal

Vaknade tidigt imorse och möttes igen

Av olyckor och hemska dåd på nyheterna

På morgonen har jag krupit in under mitt sköldpaddskal

I skydd och trygghet från omvärldens faror

För en lugn stund från omvärldens ledsamheter

Tillfreds med att bara vara

Förut när jag var ung tog jag en del risker i livet

Numera är jag familjens trygghetsman

Med åldern har detta kommit att bli vardag

Sannolikt naturligt med ökad ålder

”Du är förutsägbar” skrev en människa till mig

Som om detta sker av normala ålders skäl

Sannolikt en äldre människa med livserfarenhet

Uttalar sig på det sättet inkognito på nätet

Unika människor är vi var och en

Fast jag träffade en man en gång som menade på

Att några unika människor inte existerar

Var han numera hämtat sin uppfattning ifrån?

Mitt sköldpaddsskal tittar jag ut ifrån ibland

Och ser att världen kan vara både vacker och farlig

Ledsamhet ger en del av omvärldens nyheter

När olyckor och dåd har skett på annan plats

 

Taleptox Skrev

Den 20230807

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 66 gånger
Publicerad 2023-08-07 07:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP