Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Flykting/invandrar-barn har mycket dålig tandstatus p g a att de inte borstar tänderna, eller inte ens äger en tandborste, p g a detta ruttnar tänderna.


Tant Fluor är tillbaka

 

 

så har hon åter dykt upp

länge glömd och oönskad

hon under tänder satt lupp

granskar varje tandrad

 

i liten mugg fluor hälles

sköljes under två minuter

det är varje samhälles

plikt att det i barn är ruter

 

att försöka luras

få annan att skratta

så att fluoren sprutar

det kan man fatta

 

sedan fluortanten försvann

tandstatus tydligen godkänd

men tidens tand den hann

ropade högt återvänd!

 

ty tandtroll härjar åter

barnen bara gråter

hål i tänder har

snart inga tänder kvar

 

de ej borstat tänder sina

det är en riktig pina

i deras kultur

de vet inte hur

 

att sina tänder vårda

det är A och O

regler tydliga och hårda

när tandtroll i tänder bo

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Öknens Ros VIP
Läst 104 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-08-08 10:54



Bookmark and Share


  Mats Edin VIP
Fina rim och ramsor
2023-08-11

  BenGust VIP
Tant Flour var nog inte så dum ändå.
2023-08-09

  Kungskobran VIP
Klockan har skruvats tillbaka hundra år i vårt land
2023-08-09

    Lena Staaf VIP
Kul dikt om fluortanten! Undrar om de kommer att visa filmerna om Karies och Bactus också som skrämt livet ur många barn men fått dem att borsta tänderna?
2023-08-08
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP