Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvångsglädjekulturen

försök att le

se lite glad ut

säg omelett!

le när det ska fotas
på begravningskaffe

folk som tycks tro
att leenden är en
prestation, som
inte verkar haja
skillnaden mellan
äkta och falskt

folk som påstår
att man blir glad
av att le, som om
leenden inte har
grund i känslan
utan tvärtom

försäljare som
tycks tro att
påklistrade
leenden gör
kunder mer
köpbenägna

vadan denna blindhet?




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 112 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2023-08-08 09:57



Bookmark and Share


  Koloristen
Glädjediktaturen är outhärdlig. Bra fångat.
2023-08-11

  Larz Gustafsson VIP
Jag VÄGRAR att le på kommando!
Ber någon mig att le får de veta att de lever. Och vart de är på väg.

Smilandehyckleriet är vedervärdigt.

2023-08-08
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP