Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Underfundiga Dikter


Mannen i spegeln

Något av det svåraste som finns

Är att betrakta sig själv

Om man är en människa som bara ser andra

En man kunde bara se sig själv i andra

Han kunde inte se andra som de verkligen var

Det han såg avspeglades av hans egna karaktär

Han var mannen i spegeln som han såg

Sådana var hans fördomar om andra

Sig själv var det enda han såg i en spegel

Hur olika andra tänkte förbisåg han oftast

Han stod ofta framför en spegel

och betraktade sig själv

Han såg en man i spegeln som var han själv

”Jag har sett mig själv i honom.

Han vet väl ingenting” sa en kvinna om honom

”Dom andra har mycket mer kunskaper än du”

Sa en man till honom i ett försök

Att förnedra och såra hans själ

Det han kunde och visste

var andra inte intresserade av

Han var mannen i spegeln

 

Taleptox Skrev

Den 20230809

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 123 gånger
Publicerad 2023-08-09 14:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP