Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

skrivning i sär

liten och omfamnad,
kommer aldrig lämna detta omfång,
omplacerad valp i ångest,
ångan vill inte rymma,
porlande andar kippar efter andan i en märkligt trogen verklighet,
trappa aldrig ner denna totalitet,

hela delar, låsta i skarvarna,
tomma skal för sköra för någon annans fingrar,
spruckna läppar för trasiga för det hårda ordet,
endast solens smekande strålar är välkomna,

in i pulserande rum,
under läckande tak,
öppna insparkade dörrar,
stäng dom varsamt på vägen ut,

vill aldrig lämna denna famn,
utan den tynar sommaren bort,
inga träd faller men alla hör,
efter sol kommer alltid regn och famnen rinner, rinner ner,
i döda havet,
strandar på levande mark,

återfunnen,

åter vunnen famn,

första plats i loppet de aldrig försökt i men vunnit tusen gånger,
åter vänt,
till en återvändsgränd utan slut,

igen liten och,
om famnad,

valpen har vuxit vuxen,
utnyttjad ångerrätt,
famnen är hel men det är ej en främling,
famnen är lagad, inte ny




Fri vers av Urda Gammalgren
Läst 59 gånger
Publicerad 2023-08-09 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Urda Gammalgren