Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnfrid

regnfrid i riket

gråhimlens grafit
asfaltens rännilar
mot gatbrunnar

frodigt grönt
gräsmattorna
mättade som
vargar på zoo

svensk sommar
eller om den är
utebliven, fått
köplats till
nästa år

höstaningar
när gatlyktorna
mot det svarta
minner om
noirfilmer

värmen nere
på kontinenten
fick namn efter
dödsriket

Siciliens
svartklädda
gummor tar
det hela med
sekelro vid
olivlundens
skuggor

48 grader i Rom
stekheta fasader
turister i sandaler
reklamens vandaler
som ropar kom hit
och gör och köp
och se och gör
och köp och ät
och köp och köp

regnfrid tycks
mer skonsamt
ingen måstehets
rörande strandliv
grillplikter glass
boklivet legitimt
grålugnet över
Odens nejder

kan förvisso bli
vild indiansommar
om septembergudarna
är på det röda humöret
innan oktober fäller
ut vingarna och
ger oss klarluft
och lövprakt i
tysta alléer




Fri vers av rostspik VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-08-10 08:18



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Tänk att HETA Regnfrid. Man kan ju heta Holmfrid och Solfrid.
2023-08-11

  Koloristen
Bildrikt. Verkligen.
2023-08-11

  Månfare VIP
Målande och oväntade ord, bra skrivet!
2023-08-11

  kriya
sista stycket blir man ju hög av. verkligen speciell dikt
2023-08-10

    ej medlem längre
Snyggt skrivet
2023-08-10

  Larz Gustafsson VIP
Svensk sommar är understundom efterbliven.

Gillar det där om boklivet.

Det finns en behaglig ton i hela dikten.
Och vackra ordval.
2023-08-10
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP