Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar och känslor efter mitt möte med låten Ålen av gruppen Amason


Mitt möte med Ålen

 

Vad är det här för tecken?
Rent svammel av vokaler och konsonanter som bär en melodi?
En bruksanvisning till en möbel av Ikea?
Sargassohavets längtan efter människor som inte bara dödar sin planet?

Vad angår det mig?
Jag som skall tala och sjunga dessa ord
Kan jag leva i den här jordmånen utan att få smuts under naglarna?
Kan jag hänvisa mitt liv till någon annan som tar ansvar?

Jävla låt som berövar mig mina verktyg
Jävla låt som hotas av duvor och skingras i en cigarettrök
Kan det inte bara få vara enkelt
Ge mig en order så skall jag dig en prestation

Som du kan värdera
Lägga in i en liten ask
Med bomull så mjuk
Ett minne av lilla mig

Jag letar efter en ål
som kan förklara allt för mig
som inte hela tiden slingrar sig
eller gömmer sig i ett okänt hav

Ska det vara så mycket begärt!




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-08-13 07:46



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Nå, låten ville möjligen vara lika undanglidande som du upplevde den - med andra ord mitt-i-prick?!?

Gäller väl att fälla ned nålen rätt i skålen [förlåt, skivtallriken heter det] - säger jag som kör digitalt, men gärna minns plattor med hål i mitten.
2023-08-13

  Ulf Carlsson VIP
En text med de viktigaste frågorna att besvara med både ja och nej.
"Ålen" sätter myror i huvudet.
2023-08-13
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP