Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Underfundiga Dikter


En förändrings gåtfullhet

När dom umgicks med Greta var det som om

Det ingav en känsla av att inget hänt och

Inga förändringar skett de senaste tusentals åren

Trots att det hänt så mycket i historien

Och att det var sådan skillnad med förändringar

På världen mot förr, det hände mycket varje dag

Greta ansåg att andra människor var helt okunniga

Och att det bara var hon som hade insikt i sanningen

Hon uttalade sig med visst mått av förakt cyniskt

Om andras imbecilla okunnighet och kallade

Många människor för dårar och idioter

Något privatliv skulle de inte få ha i hemlighet

En vacker solig april dag satt hon på ett café med en vän

”Det blir skillnad för privatlivet från och med nu.

Jag kräver total öppenhet!!” sa hon

Till sin manlige vän och log ett illmarigt leende

”Hur menar du?” sa hennes vän

”Det som hänt oss skall komma att kosta stor skuld”

Fortsatte hon och tillade ”Jag ska försätta dom i stor skuld”

”Är det verkligen så bra?” sa hennes vän

”Gissa vad dom ska få betala för det som hänt!?” sa hon

”Det är inte ett dugg bättre numera” fortsatte hon

”Jag ska tvinga fram förändringar för det sker ju inte

Några såna numera. Och det skall komma att kosta” tillade hon

Hennes vän vred och vände på sig och sa till Greta

”Har du helt tappat förståndet??! Det låter helt vansinnigt

Det du föreslår. Jag säger nej till sånt. Jag vill inte vara

Med om detta. Det får bli mitt sista ord” sa Gretas vän

En man och en kvinna som satt vid bordet bredvid och som

Åhört deras samtal på Caféet vände på sig

”Lyssna inte på henne. Gör slut med den där kvinnan.

Hon är galen” sa han till dom vid bordet bredvid

”Då vill jag inte vara din vän längre. Då får jag göra detta

Själv helt på egen hand” sa Greta

Och reste på sig och gick därifrån

”Ska du jobba på egen hand? En sån skuld vill

Vi inte leva med!? Vi är fattiga!” sa kvinnan

Vid bordet bredvid när Greta lämnade Caféet

Så lösa band var det mellan de två vännerna

Att ett nej från den ene och ett råd från en främling

Gjorde slut på vänskapen

Några dagar senare togs Greta in på psyket

För tvångsvård och behandling för som det ansågs

Långvarigt trauma och depression

Mannen och kvinnan vid bordet bredvid på Caféet hade

kontaktat Polisen och psykvården

Och gjort en orosanmälan berörande Greta

Efter ett år inom psykosvården skrevs Greta ut

Och hon tyckte att hennes liv var förändrat mot tidigare

Hon kände sig senare i livet som en ny människa efter det året

 

Taleptox Skrev

Den 20230813

<+>

 




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 69 gånger
Publicerad 2023-08-13 16:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP