Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Augusti

eken såg
obekymrad ut

svamp,
dignande
grönska

havren slokar
blekgul i väntan
på skörd

spelande
syrsor i
snåren

vägdikets
kaveldun
observerar:
folk slänger
plast, ciggpaket
på backen

nej
spelade
inte kubb
i sommar

kräftskiva, nej
pseudofirande
med norénska
övertoner kan
jag undvara

malplacerad
malört bland
smördegspajerna

granitblocket
tungt, oförställt
som sådant
vackert, en
erinran om
principens
karaktär

det relativa
smidiga ter
sig mer som
frigolit eller
sockervadd
i vinden




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 87 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-08-14 10:14



Bookmark and Share


  MagisterZ
"malplacerad malört" låg skönt i munnen! Snyggt! :)
2023-08-15

  Larz Gustafsson VIP
Menar du bröderna Norén eller regissören?

Själv hatar jag kubb. Tramsspel.

Eller kanske "a candle in the wind..."

Fåfängligheters fåfänglighet och ett jagande efter vind, som det heter i Predikaren (GT).
2023-08-14
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP