Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Medhavd frukt

de kallade det fest

akademikerbarn
brädspelare, nördar,
teaterfeminister

de kallade det fest

lät som
personalmöte

som bridgetanter
i kyrkans regi

som pojkscouter

de kallade det fest

en tog fram
ett päron ur
tygkassen

ett päron

medhavd frukt

man pratade
just om ingenting

artighetsfraser
utan eld upphör

de kallade det fest

jag arme knekt
förknippar fest med
liv, garv, nerv, närvaro,
vodka och vildrosor

kl. 22.30
ställde de fram kakor
då gick jag




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 108 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-08-14 11:53



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Lekis var en märklig tid.
Jag började där när jag var 5 år (1966). Sedan blev det sexårslekis (1967) och sedan första klass i grundskolan (1968).
Lekis minns jag som en idyll.
Teckningar, pyssel, skidutflykter m m.
Det sistnämnda var väl inte direkt min största passion i livet...
2023-08-14

  Lottie Ålhed VIP
Fruktstund hade man på lekskolan. I förskolan med ett tag innan man slutade med det. Fruktstund väcker diverse associationer. Dina var kul.
2023-08-14

  Larz Gustafsson VIP
Månfare: Superb kommentar!
2023-08-14

  Månfare VIP
Hoppas detta bara är ett fiktivt scenario
2023-08-14

  Larz Gustafsson VIP
Fruktstund. Ett ord jag bollat med i många år.

Så de sparade det bästa till sist?
Vilka svin!
2023-08-14
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP