Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tyst betong

 

Först så var det 50-talet och sedan kom vips 60-talet som följdes av 70-talet och helt logiskt så kom sedan 80- och 90-talen följt av 00-talet.
Vad som exakt hände sedan om det tvistar de lärde. Många hävdar att Brahma folksjälen somnade in framför TV:n och att det är härligt att gå i solen när ens företag har konkat tillsammans med Cornelis Vreeswijk och Anita Lindblom och att ingenting någonsin är för sent, kom nu dricker vi hemkört prima 60 % och Lennart Hyland kommer så vi måste skärpa oss trots att det gör så ont i folksjälen trots att fotbollsfröknarna vann brons i VM. Sen kom 10-talet omfamnat av 20-talet och jag kan bara inte fatta hur folk kan vara så övertygade om att de är psykiskt och själsligt friska. Deep Purple i Kungsträdgården i maj 1972. Det var på den tiden när vi köpte en färg-TV och livet var räddat. Människorna var så levande på den tiden. Jag har förvandlats till en hamster och befinner mig i schack matt i Kreml. Vladimir Putin ser på mig med sin ondskefullaste blick men mjuknar när strör komplimanger över honom. August Strindberg sitter och blänger på oss eldfängd och full i fan. Jag är Johan Cruyff och jag dribblar mig igenom alla livslögner. Vi äter mandelkubbar och skrattar allihopa så att vi får ont i magen. Jimmie Åkesson sjunger Svensktoppen och gjuter sig själv i tyst betong.




Prosa av Johan Bergstjärna
Läst 95 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-08-19 15:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna