Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I Väntan på Vår

Mitt huvud är tungt, min kropp är seg ner till minsta lilla tå
Mitt hjärta rusar utan ett mål att någonsin kunna nå
Alla dessa tankar som brottas runt-runt-runt i min hjärna
Vet inte längre vem som har rätt, vill bara skrika, slåss och spjärna
Jag vet att jag är smart men jag kan bara inte tänka klart
Allt mitt tvivel gör att jag mig ingenting någon vågar lova
Mest av allt vill jag bara gå tillbaka till att sova

Men än så lever jag, jag andas och än så funkar mina ben
Än finns ljus, än finns luft, än finns en chans att blomma sen
Det må se mörkt och kallt ut, jag må inte veta hur jag mår
Men jag är ett frö djupt under jord som väntar på sin vår

Jag kanske verkar ömtålig och som så mycket kan gå fel
Som att hoppet är ute, som att jag har spelat ut min del
Som att jag är bruten och som att allt som kan har gått fel
Men var inte rädd min vän, även om inget verkar gå i dur
För jag vet inte när, jag vet inte var och jag vet inte hur
Men när solen kommer åter så ska jag riva ner min mur

För än så lever jag, jag andas och än så funkar mina ben
Än finns ljus, än finns luft, än finns en chans att blomma sen
Det må se mörkt och kallt ut, jag må inte veta hur jag mår
Men jag är ett frö djupt under jord och jag väntar på min vår




Fri vers av Marvvel
Läst 128 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-08-23 14:52



Bookmark and Share


  Marvvel
Tack Bosseg02, jag uppskattar att du tyckte om den.
2023-08-25

    Bosseg02
Oj....lång fin dikt. Känner igen mig i vissa partier ( är deprimerad p.g.a separation).
Men väldigt vacker dikt som jag gärna läser om någon dag igen.


2023-08-24

  Marvvel
Tack Gunnar, det uppskattas.
2023-08-24

  Gunnar Hilén VIP
Heja heja heja !!!!!!!!!!
2023-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Marvvel
Marvvel