Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ljus eller mörker?


Sifferakrobatik

Det finns 7, 888 miljarder människor i världen. Av dem är 800 miljoner analfabeter och 345 miljoner svälter. Då ser det mörkt ut.

Å andra sidan finns det 7,088 miljarder läskunniga och 7, 543 miljarder som inte svälter. Då ser det plötsligt ljust ut.

Media fokuserar i regel på det första fallet. Vad säger det om världen? Vad säger det om media?




Övriga genrer av Algotezza VIP
Läst 126 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-08-25 10:54



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Ska odjuret/snedseglare fortsätta att skriva på rim tilltar mörkret ytterligare.
2023-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Det ser mörkt ut så länge kapitalismen och imperialismen existerar, men framför allt: så länge ondskans mörker fyller människors hjärtan.
2023-08-25

  lodjuret/seglare VIP
Milda är kanske himmelens skyar, härliga människor möjligt mer i byar, den som vill sova o ligga får bädda, någon vill fiska simpa o gädda, ropar den som helt vilt ryar?
2023-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP