Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hösthav

Havet om hösten, sprakar och låter som aldrig förut
Och vågorna slår mer aggressivt nu in mot strand,
Minner om sommaren som nyss har tagit slut.
Hösten dammar av himlen och sätter skymningen i brand
Och någonstans låter jag havet två mitt samvete rent
Jag älskar havet om hösten, den energi som uppstår
Jag hoppas bara att jag inte kommer för sent
För som tiden bara går och lider,
Snart är det dags för vintertider
Sankta Lucia, god jul och så gott nytt år

Vassen vittnar om en hård sommar, den har tagit sig en törn
Men den läker snart om hösten bara får råda som den vill
Jag hoppas det för fisken som bor där och slår i ett hörn
Men nu när vinden svajar vassen är det som om tiden har stått still
Jag kommer tillbaka till ruta ett, sorglös och förhoppningsfull
Vågorna och vinden och vassen och fisken som slår
En oslagbar symbios, en tavla för livets skull
Runt armen sitter klockan och visarna vrider
Det går så fort att snart så är det vinter vad det lider
Lussebullar, dopp i grytan och så gott nytt år




Fri vers av CF
Läst 303 gånger
Publicerad 2006-08-16 08:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

CF