Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kortlekar

På riddarhuset leks det hela havet stormar

När ruter kung i Skåne läggs att vila tyst

Och jag ännu med röda kort i rockärm gormar

 

De spelar inte klädda kort i Göteborg

De spelar ju där knappt i väst med vanlig kortlek

De spelar Svarte Petter mest vid sina bord

 

Jag finner dam i leken när jag tittar fult

Jag vill ju bara vinna. Hör nu här: Förlåt!

För det ska vara fint. Vi ses kanske till jul

 

Jag lägger hjärter knekt, vår Gud en väldig Borg

En knekt som levde på vår jord för länge sedan

Min fars så kära bror som lämna oss i sorg

 




Bunden vers av Roggebogge VIP
Läst 60 gånger
Publicerad 2023-08-27 05:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Roggebogge
Roggebogge VIP