Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tre texter av blandat slag. Skrivna vid litet olika tillfällen, då lusten till att skriva 'fallit på'.


Blandat landade karameller III





Själv gör jag aldrig någonting före någon annan.
Gäller det att start i en tävling på skidor, är det
så mycket mera enkelt att härma någon som
redan är på väg ut i backen.

Även om ett målsnöre kan verka lockande
efter att ha löpt sina 400 meter.
Vad kan vara mera enkelt än att följa någon
som redan sprängt fram i spåret?

---...---

Margaretha har gjort enskilda besök
på öppna samt låsta
avdelningar på sjukhuset.

Det går ofta att känna på lukten
om det är på långvården,
intensiven, akuten eller psyket

en själv varit den där dagen, en dag i juni.
Innan hettan och det fuktiga slagregnet
fått sätta sin som prägel.

---...---

En av människors brister är att de drivs
av en föreställning, en idé, oavsett denna idé
går att förverkliga eller inte.

De verkar som blinda för allt annat än detta
enda brinnande intresse. Skillnaden mellan syskon
kan mycket väl vara så att den ena

'är ute för att skydda' sitt syskon,
sin möjligt älskade, sitt barn, för att förtäras
mer eller mindre, konsumeras

och uppslukas av denna föreställning om verkligheten.
Att den skulle 'vara som förlorad'
utan utförandet av en sådan idé, om än den

som sagt är mera av en dröm, än en verklig möjlighet.
Skall jag därför söka skydda
'verklighetens varelser' från den idén?

Eller jag därför hålla min hand över min möjligt älskade?
Är dessa två val alltid oförenliga
eller finns där i paradoxen, en möjlig väg 'ut'?




o




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 23 gånger
Publicerad 2024-02-12 12:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP