Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Eget foto


En besjälad skog

En skog där ljuset leker
mellan stam

Där vindars sus tar tag
där de drar fram

En skog som doftar
kåda och mystik

Där ingen sten och stubbe
är den andra lik

En skog fylld av andakt

Där hackspetten
knackar i ihålig stam

En skog där barriga stigar
slingrar sig fram

Där plötsligt ur tystnaden
svartkråkan kraxar och stör

En skog som får dig att
vända blicken opp
mot granens topp
för att se vem det är du hör

Där varje sinnens intryck
får växa och frodas

bland allt i den besjälade skog
som dig så innerligt berör





Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 103 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-08-29 08:44



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Fint beskrivet om en besjälad skog! Jag får samma känsla när jag är ute och går i skogen.
2023-08-29

  Elaine.S VIP
Så fint beskriven, denna skog som jag kliver in i och följer med och lyssnar, tittar och njuter.
2023-08-29

  alicja lappalainen VIP
skogen väcker atavistiska känslor både rädslor och trygghet men också hänförelse. Den sista finner jag i dikten
2023-08-29

  Larz Gustafsson VIP
Kanske även en skogbevuxen själ.

2023-08-29

    ej medlem längre
Skogen fick dig få kreativ anda. Fint!
2023-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP