Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Momika’s etnicitet: Kurdisk


Vilket track record har den här personen som brände koranen?

Makele dödshotades av koranbrännaren Salwan Momika (aftonbladet.se)'

 En av farorna med rätten till yttrandefrihet är att den kan användas som ett verktyg för att destabilisera demokratin.

Detta sker när vissa grupper eller individer utnyttjar sin rätt att säga vad de vill, oavsett konsekvenserna för andra eller samhällsordningen.

De utnyttjar faktiskt det faktum att demokratin upptar detta utrymme för dem, men de respekterar inte värderingarna och principen som binder den.

Detta är ett sätt att utnyttja lasterna och motsättningarna i ett samhälle för att undergräva eller förändra det till deras fördel.

Denna strategi är nu ny, rotad i Sovjetunionens historia, som försökte besegra fienden och manipulera och vilseleda.

En av farorna med demokratiska samhällen är att de kan utnyttjas av dem som inte respekterar deras värderingar och principer.

Ibland använder de yttrandefrihetens förevändning för att sprida desinformation, hat eller propaganda.

Detta kan leda till urholkning av allmänhetens förtroende, polarisering av samhället och försvagning av demokratiska institutioner.

Denna taktik är inte ny, men den har sina rötter i totalitarismens historia. Sedan Sovjetunionens början har kommunistiska ledare försökt destabilisera och underminera sina motståndare genom att utnyttja motsättningar och sårbarheter i demokratiska länder.

De använde yttrandefriheten som ett vapen för att misskreditera, splittra och demoralisera västerländska befolkningar.

Därför är det viktigt att vara medveten om dessa hot och bemöta dem med urskillning, ansvar och respekt.

Yttrandefrihet är en grundläggande rättighet, men det är inte en absolut rättighet. Det innebär också en rad skyldigheter och begränsningar, som syftar till att skydda den mänskliga värdigheten, den nationella säkerheten och den allmänna ordningen. Vi kan inte tillåta att yttrandefriheten används mot friheten i sig.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 106 gånger
Publicerad 2023-08-30 07:10



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Ingen tiktok-betalning, inga skådespelare, koranbränningar inställda "av personliga skäl"
2023-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP