Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ryssland korrigerar Rumänien.

En ny drönareattack ägde rum på onsdagskvällen i Izmail-distriktet i Odesa-regionen. Många explosioner registrerades i den ukrainska hamnen Chilia, synliga från Chilia Veche, den rumänska staden på andra sidan Donau.

Enligt regionguvernören dog en person. Donauhamnen i Ismail har blivit den huvudsakliga exportvägen för ukrainsk spannmål efter Rysslands tillbakadragande från det FN-Turkiet-medierade avtalet.

Nyligen upptäcktes bitar som verkar komma från en militär attackdrönare, som användes av ryssarna för att träffa de ukrainska hamnarna vid Donau, också på rumänskt territorium. Beskedet gjordes av försvarsdepartementet som uppger att INGA spår av en explosion hittades.

De rumänska sjöstyrkorna hittade resterna mellan Ceatalchioi och Plauru, 70-80 meter från vattnet, precis i det område där Donau gör en krök, i ett område med riklig vegetation.

Bekräftelsen kommer efter att våra myndigheter, med presidenten i spetsen, hade förnekat detta. Detta trots uttalanden från president Zelenski, enligt vilka en drönare, avfyrad på söndagskvällen över Ismails hamn, skulle ha nått den rumänska stranden.

"Om det bekräftas att de är element från en rysk drönare skulle det vara en allvarlig kränkning av Rumäniens suveränitet", reagerade Klaus Iohannis på onsdagen.

Efter att Rumänien informerat Nato om händelsen uttryckte de allierade, genom en talespersons röst, sin "starka solidaritet" med vårt land.

Bara tre dagar efter den första informationen om att en rysk drönare hade anlänt till rumänsk mark bekräftade president Klaus Iohannis det faktum att vissa komponenter som kan vara av en drönare hittades i Tulcea county.

Och Ukrainas ledare, Volodymyr Zelensky, som deltog via videokonferens vid toppmötet för "3 Seas Initiative", som hålls i Bukarest, hänvisade till incidenten i gränsområdet.

Volodimir Zelenski: "Kära kollegor, just idag var det sammandrabbningar i Chilia, en hamn vid Donau, tvärs över vägen från den rumänska stranden. Det förekom attacker mot vår infrastruktur i hamnarna i Chilia, Reni, Izmail. Tänk vad som hade hänt om Putin hade lyckats "sätta sin fot", som han tänkt sig, i Ukraina !!!"

Källa: Pro TV Etiketter: Ryssland, krig, krig i Ukraina, drönare, Publiceringsdatum: 2023-07-09 08:09




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 65 gånger
Publicerad 2023-09-07 08:20



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Lägg märke till att jag skriver i det personliga pronomenet, men det handlar om deras adress, för att inte förvirra Sabini.

https://www.bing.com/search?q=sabini&cvid=b8bd28304bdc4d6897d75fe3dfdbaeec&aqs=edge..69i57j0l8.15714j0j4&FORM=ANAB01&PC=U531

2023-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP