Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

blåtomt ljus

En sliten förvridning
av tidsramen

Blekt intonerade hägringar
projicerade från ett stängt rum

En bister erfarenhet i självspäkelse
i tandem med väckarklockans skeva visare

Dubbla skuggor som kastas
mot den glödröda urtavlan

Försöken att finna en röst;
som inte genomsyras av trötthet
som inte stöts fram av förbrukade stämband

Att tala med ordens invigelse;
att känna tilltro till kraften
utan rädsla för tystnaden

Retsamma vakuum av rastlös monotoni;
en skärseld på löpande band
dammkorn som samlas på min näthinna

Jag är glömd, gömd för min egen blick
Stillastående, nedbäddad i mina egna sår

Brutalistiska ärrvävnader förfular mitt yttre;
blåtomt ljus som skär från lysrör
stängda ögon som bländas av sömnlösa nätter

Sammanhanget blir mig själv;
lösryckta gallerburar täckta av rost
blodsjukdomar inte ens läkekonsten rör sig på

Ljudet gör mig ihärdigt ihålig;
benpipor vars sargade flisor skriker en fado på griffeltavlan
tunt vibrerande ljud från en statisk bild på min TV
antennsladden var aldrig ansluten





Fri vers (Fri form) av Struntstrunt VIP
Läst 101 gånger
Publicerad 2023-09-13 03:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Struntstrunt VIP