Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lokalbefolkningen fick rådet att hålla sig lugna och ta skydd i källare. Ryssland bombade hamnen i Izmail. RO-varningsmeddelande i Tulcea: Det finns en möjlighet att föremål faller från luftrummetRyssland bombade Ismail igen


Angående drönarattacker/Nufaru,Malcoci och Valea Nucarilor.

Rusia a bombardat portul Izmail. Mesaj RO-Alert în Tulcea: Exist? posibilitatea c?derii unor obiecte din spa?iul aerian - Stirileprotv.ro

 

Två samtal till 112 angående möjliga ryska drönare, kontrollerade av militären.Rumäner från flera byar nära Donau, i Tulcea, men även invånare i några stadsdelar i Galati, fick RO-Alert-meddelanden angående drönarattacker, från tisdag till onsdag kväll. Upd ISU Tulcea specificerade på onsdagen att två samtal mottogs som meddelade att fallande föremål observerades i Nufarul-området.

"Dessa samtal togs över av de ansvariga strukturerna och - som kollegorna från MApN kommunicerade - pågår utredningar på fältet. Beträffande vissa skador eller bränder i det angivna området rapporterades de inte", sände ISU Tulcea också, enligt News.ro.

Människor varnades för att skydda sig från fönster och ytterväggar. De ryska styrkorna inledde, tisdag till onsdag kväll, en ny räd med drönare, som riktade sig mot de ukrainska hamnarna vid Donau.

I Reni orsakade drönarangrepp en brand och i Ismail skadade de sex personer, varav tre är i allvarligt tillstånd.

Rumänska  myndigheter har utfärdat ett RO-larmmeddelande för människor på den rumänska Donaus strand, nära platsen för attacken. Lokalbefolkningen fick rådet att hålla sig lugna och ta skydd i källare.

Den rumänska armén har påbörjat byggandet av civila skyddsrum i städerna vid Donau, intill de ukrainska hamnarna som attackerats av ryska drönare.

Vid Plauru och Ceatalchioi kommer två skyddsrum av prefabricerade betongelement, nästan tio meter långa och två meter breda, att installeras. Inuti kommer deras höjd att vara en och en halv meter.

I händelse av fara kommer människor att larmas genom RO-Alert-meddelanden eller direkt av brandkårsteam, sedan skickas de vid behov till skyddsrum.

Försvarsministeriet meddelade att luftförberedelsen upphörde klockan fem på morgonen och att man undersöker en serie meddelanden angående möjliga fall av drönarpåverkan mellan städerna: Nufaru, Malcoci och Valea Nucarilor i Tulcea län.

Källa: Pro TV.ro Taggar: drönare, tulcea, samtal, 112, Publiceringsdatum: 2023-09-13 11:29




Övriga genrer (Översättning) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 67 gånger
Publicerad 2023-09-13 12:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP