Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
Samtalet på diplomatisk inbjudan innebär erkännande av protokollet om rättigheter mellan länder / samtalet i EU-korridoren innebär bekvämlighetskompetens. Vänligen respektera protokollet kära du för du representerar Sverige och Natos dilemmat


EU antar initiativ om anställdas digitala frånkoppling.

 -Jag blev väldigt förvånad över att våra politiker inte vill svara i telefon eller diplomatiska möten till exempel med Orban och lura sig själva med samtal i korridoren på den EU platformen,  sådana avvikelser på 80-talet ansågs vara ett tillfälligt vikariat och fördömdes starkt.

Jag minns att när Olof Palme bad om undersökningar var kvinnorna sov över natten kom ut med gnistor.

Jag minns hur en socialarbetare i grannskapet på en Kastanje gård som arbetade blev arg och sa att om platsen är vakant ledig obemand det kan hon  ta den och gick hela vägen in i parlamentet med passport i handen.

 När en turist gick fram till barnet gick hon till besökarens  lands ambassad och krävde moralisk kompensation för att inte orsaka en internationell skandal om att han är en ökänd pedofil eller terrorist,Knarklangare och de bråkade.

Hon hette Elisabeta och hon var så liten som ett 12-årigt barn  som hållits på dieten men ändå över 20 ensam mama. 

Nu ska anställda kunna koppla av sig från jobbet, på lediga dagar och på semestrar. Om några dagar är det möjligt att EU-parlamentet kommer att göra digital frånkoppling efter jobbet till en rättighet för alla medlemmar i unionen, inför agenda 30, då Europa kommer att gå in fyrtakt under Tysklands och Frankrikes dynasti som kommer att styra hur kompensationsmedel används, inte som idag hundratals miljarder gavs till ex Rumänien för att bygga vägar och broar och de bygga hotell och hus i andra länder eller där och efter 5 års användning har borgmästarna rätt att bjuda på byggnaden och köpas tillbaka rent som borgmästarens enskilda egendom till ett pinsamt pris.

De svarar på mejl, löser problem och levererar projekt, vanligtvis under press från chefer. Detta medan lagstiftningen i Frankrike och Portugal kräver att arbetsgivare respekterar sina underordnades personliga tid. I allmänhet är det någon som kan ta över våra uppgifter. Företag har applikationer där människor passerar, i ledighetsbegäran, och den person som ska ersätta dem.

Om digital frånkoppling blir en europeisk rättighet kommer chefer som kommer att kontakta sina underordnade under sin fritid att begå en olaglighet. Sedan två år tillbaka har EU-parlamentet vidtagit åtgärder för att reglera rätten att koppla av från arbetet, på lediga dagar och på semester.

Om några dagar har vi förmodligen det slutgiltiga beslutet, låt oss hålla tummarna. Det behövs en gränsdragning mellan personligt och professionellt utrymme. Övertid måste betalas, antingen med pengar eller i lediga timmar, men verkligheten säger oss att det inte blir så. Det händer att kollegor har frågor eller behöver hjälp och att bara ha en privat- och jobbtelefon kan du inte ignorera Vilket i själva verket innebär en extra insats, som inte leder till bonusar och kompensationer. Efter åtta timmars arbete eller ännu mer är det familjetid. Tills första samtalet från jobbet... Därför sa man ofta att den svenska kvinnan är en ambulerande hora med rätt att arbeta, hon har varken tid för äktenskap eller barnuppfostran, hon används oavbrutet! Kvinna: ”Jag svarar, jag måste svara även om jag inte får betalt. Jag kommer definitivt att ta den bärbara datorn och telefonen."

Ps: i min rumänsk-svenska ordbok på 80-talet översattes talesättet "att ringa" till svenska som "prostituerad"....jag är tillgänglig.
Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 77 gånger
Publicerad 2023-09-20 10:46Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
https://www.msn.com/sv-se/ekonomi/marknader/regeringen-n%C3%A4sta-%C3%A5r-blir-det-v%C3%A4rre/ar-AA1gYYtc?ocid=msedgntp&cvid=0c05698a15a1470791a5e98916cc504d&ei=7

2023-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP