Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tungstenstimmar

Jag leker med min upphängdhet
tingens horisont som charmerar
det som ständigt driver mig till
hänsynslös fascination

Jag ville se mina medmänniskors muskelfästen
och syna dem i sömmarna
Jag vill blanda mig med deras ordlösa drömmar
och räkna deras porösa sorger

Kartlägga min hänförelse inför människan;
den svaga gracila varelsen
som döljer sig under sorgfloren;
som gråter längst med kyrkogårdens övervuxna alléer

Den som är instängd mellan högdensitetshuskroppar
Den som är låst mellan lönearbetets tungstenstimmar
Den som går sönder av de juridiska blanketternas tyngd

Gränsen för det som finns inom mig och utanpå
har suddats ut;
ingenmanslandet som separerar mig från er
kommer aldrig att prunka med kärlekens klätterväxter,
gemenskapen riskerar att rinna ut i dagvattenbrunnar
och underminera samhällets fundament
förgiftat av falska växelsedlars lockande natur

Retsamt nu, på känn, försöker jag fånga själva essensen
till det som vi har skapat;
upprätthållandet av det mänskliga fragmentet med tveksamt genom
De vackra orden: struktur, fragment, Wyoming, skruvstäd, sakral
ledsagar mig genom vardagen




Fri vers (Fri form) av Struntstrunt VIP
Läst 75 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-09-24 03:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Struntstrunt VIP