Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mellan fantasi och verklighet

Är det jag diktar endast toner i ord?
För det jag skriver, skriver jag på ett lånat bord
Likt den originalitet ock är lånad
Som min fantasi så är utplånad

I barnatid jag skrev om mystik
Jag fångade universums gåtor i min lyrik
Tills den dag jag av staten blev myndig
Nu är jag en siffra, ett nummer, inte fyndig

Tyckandet och tänkandet är inget bekostat
Men de idéer jag bär har nu rostat
Också slottet från guld till äng gått
Ock jag har dessa kärlekssorger fått

Men du, är det tårar jag vittnar?
Ditt hjärta likt en plockad ros nu vissnar
För du har aldrig känt dig älskad för den du är
Men du har likt förbannat mången gång varit kär




Bunden vers (Rim) av Arvid Karlsson VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2023-09-25 14:48



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Detta med rimmade ord
Ligger också på mitt bord
Ibland kanske rytmen hackar
Men jag för mig alltid tackar
2023-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Arvid Karlsson VIP