Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Några ord om våra vänner algerna.


Algerytmer; en sonett

Alg, var du livets gel i droppens ögla?
Origo, ton i vågat algebra,
dolsk blev du inför vår blick, solens öga,
klädd i skummad slöja synes du blott, va´?
Skäl nog har vi att minnas med behag,
din ide´, fix och fast, vagt i oss förnimma
ditt anlet´s mjuka, multipla drag;
skötet vått, dess lugna andetag, besinna.
Strand så våt, viska, visar på er bädd,
bär vittnets mål om kärleks möte;
havets tår, ses så skyld av sköld för öga.
Er rytm i dig, ert ni, blev vi, förklätt
i oss inom er droppes bionom; öde,
att alger föga lönas för sin möda?

---------------------------

Läs gärna på nätet, t.ex Wikipedia, om
algernas roll och betydelse för livet
på jorden; de står bl.a för ca 73-87% av
den globala syreproduktionen.




Bunden vers (Sonett) av Olof Lagerhorn VIP
Läst 58 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-09-26 11:04



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Så fint om algernas salar ~ i
kärleksfulla toner…
2023-10-02

  Marita Ohlquist VIP
En fin och tankeväckande text om algerna, små men betydelsefulla.
2023-09-27
  > Nästa text
< Föregående

Olof Lagerhorn
Olof Lagerhorn VIP