Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det rumänska språket introduceras gratis i Belgien för barn

Det rumänska språket kommer att introduceras gratis i Belgien för barn som inte vill lämna sitt rumänska ursprung och sin kultur för att kastas i det västerländska soporna.

Jag är väldigt glad att jag för 14 år sedan knappt visste hur man säger hej på rumänska, vid de tre perioderna av dygnet, så glömde jag språket efter min vistelse i Rumänien, men nu gör jag vågor på internet, som en hobby, som en terapi, som utveckling och information, till och med inlägget säger att tack vare det rumänska språket har jag ett mycket lyckligt liv omväxla mellan dett tre språk

 

Ytterligare ett steg mot utbyggnaden av kursen i rumänska språk, kultur och civilisation (LCCR), i utbildningsenheter utomlands: idag, tillsammans med ministerpresidenten, Pierre-Yves Jeholet, och utbildningsministern, fru Caroline Désir, Jag undertecknade, representanter för regeringen i den franska gemenskapen i Belgien, partnerskapsstadgan mellan och regeringen i den franska gemenskapen i Belgien angående genomförandet av programmet för öppning för språk och kulturer, för perioden 2023-2028.

Kursen kommer att hållas i utbildningsenheter i den franska gemenskapen i Belgien, där barn med rumänskt ursprung studerar. Den vänder sig till både förskolebarn och elever från årskurs I-XII och erbjuds gratis till barn vars föräldrar har begärt det.

Specifikt för den franska gemenskapen i Belgien är det faktum att projektet, förutom språkkomponenten, även inkluderar öppnande av kurser mot interkulturalitet, som hålls med elever i hela klassen, med stöd av den rumänska läraren i samarbete med titularen lärare.

Jag kommer att göra allt för att serien av bilaterala fördrag ska fortsätta, för genomförandet av kursen i rumänska språk, kultur och civilisation i så många utbildningsinstitutioner utomlands som möjligt. Var de än är behöver rumänska barn behålla sina rötter och känna sig nära det land där de föddes!

 

https://www.facebook.com/deca.ligia/posts/281780824787472?ref=embed_post

 

https://www.facebook.com/www.edu.ro?fref=mentions&ref=embed_post

 




Övriga genrer av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 45 gånger
Publicerad 2023-09-27 15:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP