Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Vi kan inte skydda alla anhöriga"

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/xgkQEV/valdsvagen-i-sverige-liverapportering.



Polisen meddelar anhöriga till gängmedlemmar för att Polisen säger att "Vi kan inte skydda alla anhöriga"


Enligt en artikel från Samnytt har polisen i Uppsala skickat brev till gängkriminella där de varnar dem för att de och deras familjer riskerar att bli utsatta för våld. Syftet är att få dem att bryta med det kriminella livet och söka hjälp från socialtjänsten. Det är inte klart om polisen har gjort liknande åtgärder i andra delar av landet.

Enligt Brottsoffermyndigheten kan du som är anhörig till någon som blivit utsatt för brott få stöd och hjälp från olika myndigheter och organisationer. Du kan också ansöka om kontaktförbud i gemensam bostad om det finns en risk att den du bor tillsammans med kommer att begå brott mot dig.

Polismyndigheten har också riktlinjer om hur de ska agera vid dödsfall som kan ha orsakats av yttre påverkan. Där står det bland annat att polisen ska underrätta de närmast anhöriga till den avlidne så snart som möjligt, om inte särskilda skäl föreligger. Polisen ska också erbjuda stöd och information till de anhöriga under utredningen.

Om du själv eller någon du känner har blivit utsatt för brott i nära relation, uppmanar jag dig att anmäla det till polisen genom att ringa 114 14 eller besöka en polisstation. Du har rätt till skydd och rättvisa, och du är inte ensam.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 59 gånger
Publicerad 2023-09-29 10:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP