Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Allt ska bli bra

 

Alltför många lever sina liv
i en tyst desperation och panik.
Stress, vanföreställningar och
ett konstant flöde av adrenalin.
Alltför många måste dölja sin totala
förvirring med tvärsäkerhet utan
att ha några hållpunkter inombords.
Vad livet går ut på är konsumtion
medan själen krampar av undernäring.
Halva Sveriges befolkning kan
inte sova om nätterna.
Barn tar kontakt med de kriminella
gängen sugna på att mörda någon.
Ett allvarligt terrorhot vilar över landet
och ministrarna är fullständigt lamslagna
och gör ingenting för att stoppa koranbränningarna. Det måste utredas
i ett år. Regeringens miljöpolitik är patetisk.
Människor ser ut som förskrämda zombies
som inte har en aning om vad de ska
göra med sina förkrympta själlösa liv.
Det är jävligt påfrestande att bo i ett Sverige
som sover dygnet runt, känslokylan, arrogansen, godtyckligheten och förvirringen som döljs bakom masker av tvärsäkerhet.
Finns det överhuvudtaget några som
styr landet eller kastas vi vind för våg?
Alltför många lever sina liv i
en tyst desperation och panik.
Alltför många väljer att avsluta sina liv.
Barn och ungdomar som lever med
en ångest som deras föräldrar
inte klarar av att hantera eller sätta
fingret på vad orsaken eller orsakerna är.
Djävulen älskar det här scenariot.
Kärleken och sanningen är det enda
motgiftet och lite humor har ingen dött utav.
Hela samhället går för fort och ytligt.
Intellektet kan inte lösa de känslomässiga
knutarna och mediciner läker inte trauman.
Stress, vanföreställningar och
ett konstant flöde av adrenalin.
TV och internet som ett substitut för
kärlek, närhet och själsliv skapar
bara tomhet och meningslöshet.
Halva Sverige kan inte sova om nätterna.
Kris råder i landet men det
förnekas ju naturligtvis.
Alla mår bra så det är inte någon fara
och nu börjar Bingolotto med glada Lotta
så kvällen är definitivt räddad.
Någon bortglömd människospillra
sitter och har väntat i 5 timmar
på akutpsykiatriska mottagningen.
Personalen är trött på denna hemlösa
knarkande medelålders kvinna
som är ett utslaget hopplöst fall
som dessutom luktar illa.
Ett helgon till sjuksköterska sätter
sig hos kvinnan och tar hennes
hand och säger att allt ska bli bra.




Prosa av Johan Bergstjärna VIP
Läst 86 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-02 23:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP