Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Förändringens himlarand


Likheter och skillnader

Har det glömts bort vad

det innebär att vara mänsklig människa?

Någonstans på vägen i historien

Hamnade mänskligheten på villovägar

Genom vetenskaplig korruption

Och politisk kritik av religion?

Och numera görs det skillnad på

Människor och människor

På ett helt annat sätt än förr i tiden

Längre tillbaka om man ska tro på några

Likheter ur ett allmänmänskligt perspektiv

Nu frågar sig en del hur vi ska komma

Tillrätta med detta och en del snillen

Har sina alldeles egna unika förslag

På hur detta ska lösas snabbt och effektivt

Det är med ledsamhet jag konstaterar

Och Jag är orolig för att det inte hjälper

Med all denna längtan efter

handlingskraft och åtgärdsmetodik

som indikerar en utstuderad galenskap

Det är försent på året ändå vill jag tro

Nästa år är ett annat år!

 

Taleptox Skrev

Den 20231004

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 56 gånger
Publicerad 2023-10-04 05:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP