Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto eget… Obs! Upphovsrätten till SOLSTICKAN är DE som tillverkat TÄNDSTICKORNA. Jag skrev bara en dikt till stickan och tog foto av min inköpta Ask.


Osar svavel

I varje matvarubutik finns att inköpa SOLSTICKAN tändstickor
***
Osar svavel från utbrända stickan som luktar

Stickorna i asken solstickan ner brända tröt som minskat till utbrända

Nytt som oftast sker att en ny ask ur skogens träd virke med tändstickor i, för nytändning, framplockas av stickor till ny fyr i spisen en för en i eld som allt kan osa svavel efter….
*****
Svavel till fyr och eld gneds fram förr i tiden av, det man hade inpå använde man sig av. Barn i skolor kollon och liknande idag får lära sig av naturen att göra och tända brasor. Med hjälpmedel utan solstickan går även det bra att inlära som en god sak för värme och matkok framöver i naturen. Vad vet man hur allt slutar nu som världsläget är. Kan nog komma att vid behov av friluftsdagar och liknande behövas kunskaper i.

copyright Glitträ




Fri vers (Fri form) av Glitträ VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2023-10-04 09:26



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Texten är grunnad på, läst igen och igen.
2023-10-04

    Lena Söderkvist VIP
Vi är (litet för) duktiga på att bränna skog här i landet. Men de gamla tändstickorna är som en del av folkhemmet, och bilden på asken av Einar Nerman är ju så söt.
2023-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Glitträ
Glitträ VIP