Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DEN BORTSKÄMDE KONUNGEN

På de heligt outtömliga könens
och de omättliga magarnas planet
sitter en konung bortskämd av
livets njutningar men som inte
känner sig tillfredsställd där inte
ens det bästa bedöms vara gott
nog kunna mätta hans behov utan
likt en uttråkad konung i förlustel-
sernas trädgård som smakat alla
frukter kräver det som inte finns,
och att be om förlåtelse för sina
synder är inte att tänka på utan
mer tanken att det är en synd att
icke synda.

Hans hybris kräver en ny planet
med outsägliga skatter av förlust-
else i vars överflöd han må dväljas
nådig hans begär för akten på sig
den som icke tillmötesgår uppfylla
hans egenmäktiga krav.

Tag ner himlen och servera den på
guldfat och gör ädelstenarna till det
ädlaste vin, förflytta berget som för-
stör utsikten och förvandla allt grus
till renaste guld och tag bort månen
som skymma solen,
uppfinn ett föryngringsserum serv-
erat i graals bägare,
fall sedan ner på knä inför hans tron
för att bekräfta eder respekt över dess
önskningar i vilka ni har ett dygn på
er uppfylla eljest ni kastas åt lejonen.

Hans eviga ambition är att svälja hela
universums oändliga evighet för att
bli universum, och först då kommer
han känna sig någorlunda nöjd,
men inte riktigt för det måste finnas
något mer......




-




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 97 gånger
Publicerad 2023-10-04 14:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP