Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Väljer orden

ibland,
så/stockar/sig/orden/ett/tag

de ord som var för stora,
för svåra, för vackra,
blev inte sagda..


…får vänta någon dag


ty alla har vi vårt eget bagage
av oläkta sår och annat som skaver
som river och slåss, kväver vår röst
ja, hur som haver,
minns alla tillfällen som gavs men inte togs,
känslor vi känt men inte vågat,
människor vi mött, kärlekar vi mist,
tårar som torkats, glädjen som tågat!

och där,
i minnet kan du fyllas av ödmjukhet
till tiden, vännen och livet;
vänta in ditt hjärtas lugna slag,
ta in luft från tårna,
andas med hela ditt väsen,
lyft så de vackraste orden,
från ditt hjärtas gömda vrår,
linda dem varsamt,
servera på bricka,
forma dina läppar,
hör ordens ton,
lätta likt en fjäril om våren,
landar de trevande, stilla,
hos den som väntat





— i luften flyter ord




Fri vers av pappapoetdotter
Läst 62 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-06 16:34



Bookmark and Share


  La Magnólia VIP
Du har på ett fint sätt fångat hur orden & tankarna växer fram.
2023-10-07

  karenina VIP
Alldeles just så, väl formulerat
2023-10-06
  > Nästa text
< Föregående

pappapoetdotter
pappapoetdotter