Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i skrivande stund steg jag upp och tog in Caj Ehrstedts skiva På sångens vingar... och där kom slutet ;)


Vad gör ett hem till ett hem (2)

 

svaret sitter inte i tapeterna

svaret sitter i kläderna:

 

den stund ett plagg har fel

som någorlunda väl

går att rätta till 

och man med ilsket grin

tar fram ett litet skrin

med sax och nål och tråd

och sätter sig tillrätta

trär nål på tråd eller tråd på nål

i färg med kontrast 

- valet är fritt,  är  ditt, mitt -

slår knut på tråden, börjar sy

 

och grinet byter form, 

känslan är ju inte ny!

vid stoppa, lappa, nåla, trixa

är småleendet den norm 

som hjälper nålen felet fixa

stygnen kommer till i hast

langett och överkast

 

och plötsligt, i den stunden

är jag äntligen hemma

hemma hos mig själv som förr

innanför själens dörr

flyger upp som på sångens vingar

lägger på en CD, lyssnar, tröttheten betvingar

hur faustiskt skön den rösten klingar!

 

svaret sitter inte i tapeterna

svaret sitter i musiken, kläderna:

Salut! demeure chaste et pure!

här vill jag leva, ännu inte dö

 

2023-10-08   14:32

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av Minkki VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2023-10-08 13:33



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Så fint att finna sig själv i ett nytt hem.
2023-11-03

  Kungskobran VIP
Ett hem om det är gott
är livets bästa lott
stod det på en bonad i svärföräldrarnas hus.

2023-10-30

  Gunnar Hilén VIP
Men så bra !

Kysk och ren...hahaha !
2023-10-28

    Lars Gullberg
Vilken hyllning till livet. Dom små enkla stunderna som förgyller själen. Nej dö kan jag göra en annan dag, idag tänker jag sy ett lappkast :-)
2023-10-15

  Sorunda-Pelle VIP
Jo. faustiska rim.
2023-10-08

    Mus i hus
Härligt rimmande :-)
2023-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Minkki
Minkki VIP