Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den svenska akademin

Om man vill få ett mått
på hur fri och oberoende
den svenska akademin är från sin samtid
kan man ta en titt på vilka författare
som fått nobelpriset genom åren

Kanske lika fången
som du och jag
av att bli sedd omtyckt och bekräftad

Kanske lika fången
som du och jag
av det vi ser hör och tänker

Kanske lika fångad
i vrede och avundsjuka
som en uppretad fotbollspublik

Kanske lika barnsligt förtjust
i ord och meningar
som den som just lärt sig läsa

Kanske lika mänsklig
som den nakna människan blir
inför sig själv och andra

Om man vill få ett mått
på hur fri och oberoende vi är
av vår samtid
räcker det att titta på den svenska akademin

Era vägar vägar leder mig till Norge
som läsare möter ni en författare
som jag som läsare också får möta

Jag är tacksam för det

 

 




Fri vers (Fri form) av Respons VIP
Läst 69 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2023-10-09 02:47



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Underfundigt... både ris och ros ges här till svenska akademin - och oss läsare! Du har rätt i att det inte är lätt för någon att bli fri från etnocentricitet!

2023-10-09

  christian hüls VIP
Än får jag bismak av avsmak från di aderton.
Må di rekommendera givande, läsvärda författare och snåla till sig med att skämma ut sig! Heja
2023-10-09
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP