Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Partiledardebatten som spårade ur

 

Halvvägs in i debatten på SVT så stod partiledarna bara och utan ord skrek åt
varandra ursinnigt helt hämningslöst.
Äntligen så sade de någonting utan ord.
Äntligen så hände det någonting.
Äntligen så dundrade den råa
verkligheten in i bilden så att Sveriges
befolkning kunde se, höra och förstå.
Vilken befrielse med äkta starka känslor!
Hela Sverige som går omkring och vrålar!
Själslivet som äntligen vaknar och börjar blixtra med en otrolig viljestyrka till kärlek och sanning, rättvisa och demokrati, ursinnigt!
Magdalena Andersson som brottar ned
Ulf Kristersson på golvet tills Ulf börjar gråta.
Lugnet efter alla katastrofer, man sitter
i sin soffa med en stark grogg fast besluten
att börja bli en helt annan sorts människa.
Skammen, pinsamheten, fiaskot
och all förnedring som man åsamkat folk.
Man vänder blad och börjar om på nytt och inser att man inte kan väcka de döda
till liv i Israel och i Gaza.
Man skriker rakt ut i mörkret i 15 minuter.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 39 gånger
Publicerad 2023-10-13 13:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP