Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I grunden

Tänkte bara höra om livet givit oss 

Ett sista slag i magen snart

 

Ty all vänlighet och trygghet 

Tycks ha slitits sönder i grunden 

 

Och vi matas med nya grymheter

Likt en dålig version av sagan

"Hoppa högst" fast så mycket grymmare

 

Ty barn har blivit till soldater

Och i krigets mörka skugga

Där finns det blott förlorare 

Vars hjärtan gråter blod var kväll

Och vars själar även de har dött

 

Så jag tänkte bara fråga livet

Om det har utplånat sig djälv

I skuggan av sin egen grymhet

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 44 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-10-16 07:37



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Likt skotten från K-pistar matas vi med fruktansvärda bilder och historier från jordens alla hörn - överallt visas mänsklig grymhet och mänskligt lidande. Ett människoliv tycks inte inte ha något värde alls.
Det kan tyckas att vi står på gränsen till armageddon - men så är det inte. Alla goda krafter arbetar i detta nu för att få stopp på vansinnigheterna och rädda liv.
Livet håller inte på att utplåna sig själv, som fågeln Fenix kommer det än en gång breda ut sina vingar och flyga över jorden med Fredens budskap.
2023-10-17

  Marita Ohlquist VIP
En text som belyser tiden som är.
2023-10-16
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP