Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur Förändringens himlarand


Status klausulen

Betala hyra, mat och kläder

Sitta här och fundera på vårt väder

Det nya är att klimatet förändras

Och att samhället med fattigdom får dras

Det satsas mycket på de som redan har

Medans en del får gå fattiga i alla sina dar

Hemlöshet bland de som inte plats får i hus

I de rikas status värld med plats för fester och rus

Vräkning av familjer och barn sker nästan varje dag

För de har stiftat en sådan absurd hyreslag

Grannars påhittade klagomål ges betydelse i trapphus

Och vräkning kan ske av de som kallas fattigt bus

Gamla pensionärer på äldre dagar besök får

Av människor de aldrig tidigare mött ens igår

Nya besökare som ger tillsyn varje dag

Till en äldre som tappat styrkan och blivit svag

Sista tiden i livet rinner ut för en pensionär

Som numera får sitta ensamen i lägenhet där

Livet har för denne varit långt och innehållsrikt

Men numera har denne det åt en liten pension sig vikt

Det ska räcka till alla och envar

Fifflet med pengar sopats under mattan har 

Genom sociala medier kan samhällskritik givas

Och en del människor blir osams och kivas

Så farligt är det väl inte i vårt land!?

Bara sånt som att bostäder kan sprängas och sättas i brand

Trygghet längtar en del efter minsann i landet vårt

Men att hitta lugn och ro kan vara nog så svårt

Ute i naturen finner en del sin lycka

Och där kan man lugn och ro sig hitta tycka

Jag har redan nu fått veta att liten blir min pension

På det nya status samhället är det liten fason

Bättre dagar får vi så småningom med leva nog

Men hur många är det som unga för tidigt av droger dog?

 

Taleptox Skrev

Den 20231016

<+>




Fri vers (Prosapoesi) av Taleptox VIP
Läst 71 gånger
Publicerad 2023-10-16 12:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Taleptox
Taleptox VIP