Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets vas

 

 

Livets vas
som från början var hel 

har med åren blivit utsatt
för ganska ovarsam hantering

ibland har den krackelerat
en del sprickor är ytliga andra är djupare

några gånger har den gått sönder
då har jag lagat den efter bästa förmåga

det saknas några flisor
sprickorna och lagningarna syns

spelar ingen roll
den är alltid full med blommor

håller den i mina kupade händer
ser på den och tänker på livet

tycker den är finare nu
än den var förut




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 179 gånger och applåderad av 19 personer
Publicerad 2023-10-18 09:36



Bookmark and Share


  BenGust VIP
Själva livet är heller inte enbart en slät yta utan består också av sprickor.
2023-10-23

  Eva Helene VIP
Vilken fin liknelse här av en ödmjuk och stark poet.
2023-10-21

  La Magnólia VIP
En underbar dikt! Så fint du beskriver de törnar livet ger oss alla i olika former, precis som en vacker kär vas man använder. Att vårda, laga efter bästa förmåga & fylla den med vackra blommor.. Precis som när man fyller livet med vackra tankar även efter de skador, törnar vi fått..
2023-10-20

  Öknens Ros VIP
Skönhet kan vara så mycket, även en sprucken vas.
2023-10-19

    XOXO VIP
Väldigt fin dikt! Var rädd om, och ta hand om vasen. Det känns som att den behöver kärlek och omtanke.
2023-10-18

  Lottie Ålhed VIP
Krackelerad men fin Precis som alla som fått sig törnar genom livets gång.
Fint!.
2023-10-18

  Sparvögat VIP
Så fint tecknar du livets mosaik ~
som blommar trots svåra stunder…
2023-10-18

  Olof Lagerhorn VIP
En vacker och välskriven bild om
livets kärl, både skört och en
källa för det som växer och blommar.

2023-10-18

  Blomma-Stjärna VIP
Ja, jag tycker som du - livet är värt att kämpa för och varsamhet och omsorg har ett verkligt värde!
2023-10-18

  Maria Sundelin VIP
Livet ger oss perspektiv på saker
Kramar
2023-10-18

  Kungskobran VIP
Härlig dikt, spännande liknelse.
Vad är en vas utan blommor,
bara halv.

2023-10-18

  Mats Edin VIP
Fantastiskt fin
2023-10-18
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP